Projecten in beeld

Een goede tuin begint bij een goed ontwerp.

Foto’s van onze projecten

Hier laten wij u foto’s van diverse projecten zien, welke wij hebben mogen maken. Klik op de foto naast de tekst om een slide-show van het betreffende project te bekijken.

Onderhoudsvriendelijke tuin

De opdrachtgever wilde graag een onderhoudsvriendelijke tuin.

Gekozen is voor keramische tegels met een betonnen onderlaag, waardoor deze eenvoudig gelegd kunnen worden (zonder tijdrovende voorbereiding van de ondergrond). Deze tegels zijn, dankzij de keramische bovenlaag,  kleurvast.

Bestaande plantenbakken zijn gemoderniseerd en er zijn enkele groenblijvende bomen (Leiphitnia) geplant. Momenteel voert het team van Eco Groen jaarlijks klein onderhoud uit, zoals snoeiwerkzaamheden.

Renovatie Achtertuin

Bij deze grondige renovatie heeft het team van Eco Groen een prieeltje gebouwd van Douglashout en een houten vloer. Voor de vloer kan uiteraard ook gekozen worden uit diverse soorten bestrating.

Daarnaast zijn er meerdere plantenbakken aangelegd in diverse hoogtes. Graszoden, planten (bestaande en nieuwe) en betontegels (60 x 60 centimeter) completeren de nieuwe tuin.

Aanleg van de tuin en de bouw van het prieeltje zijn volledig door het team van Eco Groen uitgevoerd.

Semi-natuurlijke tuin

Deze tuin is medio 2006 aangelegd. Het idee was om rondom het huis strak en gecultiveerd te werk te gaan.

Verder van het huis af is er ruimte voor meer natuurlijke elementen, zoals een natuurlijke vijver met een randbegroeiing van inheemse kruidachtigen en een buitenrand met veelal inheemse soorten.

Dubbele vijver

Deze tuin/vijver is het resultaat van een totale renovatie van en rondom de bestaande vijver.

De vijver is in twee gedeelten ingericht. Een deel voor Koikarpers en een tweede deel voor overige vissen. Tevens is er een vlonder aangelegd welke gedeeltelijk over de vijver hangt.

Het ontwerp voor deze renovatie is gemaakt door Eco Groen.

Landschappelijke tuin

Deze tuin is door ons vakkundig aangelegd naar een ontwerp van een externe tuinarchitect.

De tuin is zeer ruim opgezet en bevat een aantal leuke elementen, zoals een waterput en een natuurlijke waterloop aangevuld met een vlonder. Tevens is er ook een pergola langs een aantal zichtlijnen gemaakt.

Ook bij deze tuin is er voor gekozen om bij het huis gecultiveerd te werk te gaan. Verder van het huis af is gekozen voor een boomgaard met een fleurig bloemen mengsel als onderbegroeiing.

Renovatie vijver

Voor deze tuin werd de hulp van Eco Groen ingeroepen. Wij hebben hier de tuin compleet aangelegd, vijver aangepast, bestrating gelegd en de aanplant verzorgt.

Aanleg terrastuin met tuinkast

Deze kleinere tuin is door ons ontworpen. De wens van de klant was om een soort tuinkast te maken, waar ook een grote klep aan zit die desgewenst als bureau gebruikt kan worden.

De gekozen materialen zijn strak en netjes, zoals natuursteen tegels als bestrating, lichte kleur van keermuurtjes en de donkere kleuren weer terug laten komen in de water elementen.

De bestrating is afgewerkt met een voegmiddel. Dit middel veeg je in de voegen, hierdoor krijgt onkruid geen kans en toch kan het water voldoende afvloeien. Ook zien we hier de door ons gemaakte tuinkast geplaatst in deze tuin.

De kast is ook door Eco Groen ontworpen en in onze eigen werkplaats gemaakt

Renovatie complete tuin

Deze tuin is compleet gerenoveerd naar een ontwerp van Eco Groen

De terrassen zijn van natuursteen tegels, de bloembakken van Linea palissaden. Tevens zijn er diverse bloembordes aangelegd met een grote waterloop.

Er is een tuinhuisje geplaatst welke door de fabriek was aangepast aan de wensen van de klant, zodat deze door ons ter plekke netjes in elkaar gezet kon worden.

Bostuin aanleg en onderhoud

Deze tuin, ontworpen door een tuinarchitect, is door ons, in samenwerking met de architect, compleet aangelegd.

Er zijn veel Oud Hollandse tegels van 100×100 gebruikt, wat een mooi effect heeft op de structuur van de gehele tuin.

Deze tuin wordt tevens al een aantal jaren onderhouden door Eco Groen.

VRAGEN?

Graag adviseren wij u persoonlijk over de mogelijkheden voor uw tuin.

Contactformulier

  Bomen geplant

  Tuinen ontworpen

  Tevreden klanten

  Afgestudeerd

  neem contact op

  Eco Groen
  Didamseweg 32D
  7031 AM Wehl

  Locatie

  Openingstijden

  Maandag 9:00 - 17:30
  Dinsdag 9:00 - 17:30
  Woensdag 9:00 - 17:30
  Donderdag 9:00 - 17:30
  Vrijdag 9:00 - 17:30
  Zaterdag 9:00 - 16:30
  Zondag Gesloten